Nu doar râul Nistru este în derivă. Și la Călărași, ca la Soroca, deșeurile se varsă în râu

0
69

Despre problemele bătrânului Nistru, începând cu poluarea lui masivă și terminând cu intenția ucrainenilor de a construi pe râu mai multe stații electrice, cunoaștem cu toții. La fel ar fi bine să știm că și alte artere acvatice ale Republicii Moldova la fel sunt într-o stare deplorabilă.

Astfel, expedițiile organizate de anumite ONG ecologice ne vorbesc despre starea catastrofală a arterelor acvatice RM. În cadrul unei discuții a portalului Noi.md cu președintele Fundației „Ecodava”, Oleg Sclifos, s-a constatat că expedițiile pe râurile Bâc și Răut organizate de ei au confirmat starea deplorabilă a acestor artere acvatice de-a lungul lor.  „Râul Bîc își ia începutul în satul Temeleuți raionul Călărași, trece prin orașele Călăraș, Strășeni, Chișinău, Anenii Noi și se varsă în Nistru”, a reamintit unele date din geografie Oleg Sclifos. Potrivit lui, în cadrul unei expediții pe rîul Bîc pe fiecare sector au fost depistate probleme. Neajungînd la Călărași a fost depistat un dig care blochează total râul. „Aceasta este o problemă a autorităților locale care absolut deloc nu se ocupă de porțiunea rîului Bîc care trece prin teritoriul lor. De la izvorul râului Bâc și pînă la Călărași nu este respectată zona de protecția a apelor, aici gunoiștile sînt organizate chiar pe malul rîului. La Călărași nu există un sistem centralizat de canalizare, prin urmare toate deșeurile se scurg în râu”, a menționat Oleg Sclifos.

 

Articolul precedentTransparența bugetului primăriei municipiului Soroca sub lupa societății civile
Articolul următorCENTENAR: Unirea este inevitabilă!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.