Natalia Gavriliță: „Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată”

0
203

Astăzi, 10 februarie 2023, la Chișinău a fost susținut un briefing de presă, la care a participat premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță. Premierul, a anunțat că demisionează din această funcție. 

„După un an și jumătate în fruntea acestui guvern a venit timpul să-mi anunț demisia din această funcție. Cei care au făcut asta au sperat că vom ceda presiunilor. Miza inamicilor țării noastre a fost că vom proceda la fel ca guvernările precedente. Echipa cu care am lucrat la Guvern a fost o echipă de oameni constructivi. Republica Moldova intră într-o fază nouă”, a continuat premierul demisionar.

„Dragi prieteni, Republica Moldova intră într-o fază nouă în care prioritatea țării este securitatea. În aceste 18 luni de mandat am guvernat în regim de criză continuă”, a mai spus Natalia Gavriliță.

Înainte de acest anunț, Gavriliță a vorbit despre următorii pași pe care Republica Moldova trebuie să-i facă pentru a adera la Uniunea Europeană. „M-am convins că Republica Moldova are mulți prieteni la Bruxelles și suntem așteptați cu brațele deschise”

Dorin Recean, consilierul Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretarul Consiliului Suprem de Securitate ar urma să fie desemnat de Maia Sandu drept candidat la funcția de prim-ministru, potrivit unor surse politice citate de site-ul deschide.md.

Articolul precedentO rachetă rusească a zburat deasupra satului Cosăuți
Articolul următorSvetlana ȘAPOVALOV: „Lucrul manual este ceea ce mă reprezintă, este arta sufletului meu”! (I) / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.