„My Way” – calea lui Liviu Gornea (VIDEO)

1
337

Pentru a face un film documentar nu este neapărat necesar de bugete imense, scenarii complexe și personaje de peste mări și țări. Poate fi chiar cineva de lângă tine, principalul să aibă ce spune. Liviu Gornea, elev la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, are spune și astfel că a devenit protagonistul unui film de nonficțiune.

„Filmările acestui film documentar au început în luna mai, ne spune Liviu Gornea. Partenerul meu de proiect Vlad Spiţa, a venit la Soroca şi am discutat concret toate detaliile, despre ocupaţiile mele şi viaţa de zi cu zi. Aşa cum este un film documentar, am filmat fără a improviza anumite lucruri sau a include ceva în plus, am rămas la ideea ca Vadim Şeptichin, cameramanul nostru, să filmeze totul ca persoana a treia, o zi din viaţa mea obişnuită.”

Astfel că proiectul „Școala mea, Filmul meu” a fost o provocare pentru tinerii care au realizat filmul documentar de scurt metraj „My Way”. „Participînd la un proiect, fiind mai mulţi tineri începători şi cu experienţă, am fost împărţiţi în echipe a câte doi, continuă tânărul. Formând o echipă cu Vlad, am discutat o mulţime de teme despre care am putea filma, dar încă nu eram siguri. Printre altele, vorbeam de la suflet la suflet, şi le-am povestit colegilor despre viaţa mea şi despre faptul cum am ajuns să studiez în domeniul turismului, în momentul când inima se zbătea spre altă direcţie, şi anume arta. Colegii au fost interesaţi de această istorie, şi Vlad a spus că e o idee bună să o filmăm. La început aveam dubii, şi aveam emoţii, deoarece istoria mea şi viaţa mea personala, va fi văzută de foarte mulţi oameni, şi vor afla lucruri despre care până atunci ştiau doar cei mai apropiaţi. Dar până la urmă am spus: „De ce nu?” , este o posibilitate de a aduce lumii ideile proprii şi poate de a motiva pe cineva să creadă în sine, şi să nu renunţe la visul lor indiferent de circumstanţe.”

Filmul a fost realizat în cadrul proiectului „Şcoala mea, filmul meu” implementat de OWH Studio cu susţinerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.