Municipiul Soroca va beneficia de suport în cadrul Fondului de Granturi Regionale

0
106

La Chișinău au fost semnate contractele de finanțare între Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) și Solidarity Fund PL  cu privire la realizarea unui suport, în cadrul Fondului de Granturi Regionale, pentru dezvoltarea urbană. Sesiunea de semnare a contractelor a fost prezidată ieri de secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, transmite MOLDPRES.

Fondul de granturi regionale pentru dezvoltare urbană va oferi asistență tehnică ADR-urilor, care, la rândul lor, vor asigura suport pentru orașele-poli de creștere (Orhei, Soroca, Edineț, Cahul, Ungheni, Comrat) și orașele din Republica Moldova interesate în revitalizarea urbană.

De asemenea, Fondul prevede promovarea conceptului de revitalizare urbană la nivelul regiunilor de dezvoltare din Moldova, prin elaborarea noilor Programe de Revitalizare Urbană și actualizarea celor existente.

Bugetul total al Fondului este de 120 de mii de euro. ADR-urile pot solicita finanțare în cadrul Fondului în baza criteriului numărul de orașe-poli de creștere din fiecare regiune de dezvoltare, și anume: ADR Nord (cu 2 orașe-poli de creștere: Edineț, Soroca) – până la 38 000 euro; ADR Centru (cu două orașe-poli de creștere: Orhei, Ungheni) – până la 38 000 euro; ADR Sud (cu un oraș-pol de creștere: Cahul) – până la 22 000 euro; ADR UTA Găgăuzia (cu un oraș-pol de creștere: Comrat) – până la 22 000 euro. Perioada de implementare a grantului este de aproximativ şase luni, din data semnării contractului de finanțare.

Fondul de granturi regionale pentru dezvoltare urbană este un instrument al Solidarity Fund PL în Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid și este implementat în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Nord

Articolul precedentDespre protestul fermierilor: Natalia Gavriliță – are motivație politică, Alexandru Slusari – această afirmație este o ofensă  
Articolul următorMinus încă o hârțoagă – Certificatul de înmatriculare ar putea să nu mai fie obligatoriu pe teritoriul Republicii Moldova
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.