Moldovenii cu acte româneşti expirate nu vor putea vota la europarlamentare

0
97

  În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secții de votare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European (PE). În cadrul acestora, moldovenii cu cetăţenie română vor putea vota în baza mai multor acte, însă nu se va putea vota cu documente expirate. Anunţul a fost făcut de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru moldpres.

Potrivit sursei citate, în anul curent a fost deschis un număr record de secţii de vot şi acestea au fost gândite ca să acopere cât mai echitabil întreg teritoriul Republicii Moldova. „ În capitală, secţiile de vot vor fi amplasate în cerc în rază de circa doi kilometri de Ambasada României, astfel ca să poată acoperi cât mai bine fluxul de cetăţeni din toate cartierele. Noi suntem pregătiţi deja cu toate elementele de birotică şi cabine de vot”, a spus Ioniţă. Diplomatul român a reiterat că pentru a-și exercita dreptul de vot, alegătorii trebuie să dețină un act de identitate românesc valabil. La scrutin pot participa toți cetățenii români cu reședința sau domiciliul în Republica Moldova care au vârsta de 18 ani, cetățenii care în ziua alegerilor se află Republica Moldova, indiferent de motivul prezenței lor aici, și cetățenii cu drept de vot din alte state membre ale UE care s-au înscris în listele speciale pentru a vota membri din România în PE. Pentru a putea vota, cetățenii cu drept de vot vor trebui să dețină unul dintre următoarele documente: pașaport diplomatic, pașaport diplomatic electronic, pașaport de serviciu, pașaport de serviciu electronic, pașaport simplu, pașaport simplu electronic, pașaport simplu temporar, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, cartea electronică de identitate sau buletinul de identitate.

Votarea va începe la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00. Din totalul celor 36 de secții de votare deschise în Republica Moldova, 13 vor activa la Chișinău. Alte două secții vor funcționa la Bălți. Totodată, câte o secție de votare va funcționa la Ungheni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Telenești, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Bardar, Călărași, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Giurgiulești, Leova și Carabetovca. (moldpres.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.