Ministra Culturii, Monica Babuc, în vizită la Soroca

1
71

Ministra Culturii Monica Babuc s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru la Soroca. În cadrul vizitei, doamna Babuc a inspectat mai multe instituţii subordonate ministerului pe care îl conduce şi a avut întâlniri cu lucrătorii din domeniul culturii.

În debutul vizitei, doamna Babuc s-a întâlnit cu copiii care îşi petrec vacanţa la tabăra „La Dumbravă” din satul Voloviţa. Mai mulţi copii s-au salutat cu doamna ministră şi i-au povestit cum petrec vacanţa aici.

Ministra a făcut cunoştinţă cu condiţiile de cazare şi alimentare de la tabără şi s-a arătat plăcut surprinsă de acestea, dar şi de bazinul în care copii se scaldă cu plăcere în zilele toride.

S-au alăturat oficialei şi demnitari locali: preşedintele raionului Soroca, Mihai Mâţu, vicepreşedintele Vladimir Nicuţa, şeful Direcţiei raionale Cultură şi Turism Grigore Bucătaru şi alţii.

Următorul popas, autorităţile l-au făcut la Podul Bechir. Preşedintele raionului a informat-o pe doamna Babuc despre încercările autorităţilor raionale de a implementa un proiect în zona Monumentului „Lumânarea Recunoştinţei” pentru atragerea turiştilor în zonă şi a le asigura condiţiile corespunzătoare. Toate încercările însă sunt în zadar or, terenul de peste 7 ha,  preconizat pentru amenajare în cadrul proiectului, nu aparţine autorităţilor raionale, ci Ministerului Mediului, care nu a dat curs solicitărilor sorocenilor de a ajunge la un consens. Potrivit autorităţilor o soluţie ar fi transmiterea în gestiune a terenului vizat de la Minister către autorităţile raionale.

Doamna Babuc  a subliniat că autorităţile raionale sunt pe calea cea dreaptă, iar atragerea turiştilor fără a le oferi condiţiile necesare nu are sens. Totodată Ministra a promis să se implice în organizarea unei întâlniri comune dintre autorităţile sorocene, ministerul Culturii şi Ministerul Mediului, în vederea soluţionării operative a impedimentului menţionat.

La Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca, Ministra şi directorul Muzeului, Nicolae Bulat, au vorbit despre soarta blocului vechi al muzeului şi posibilităţile de a fi restaurat.

Ultimul popas al Monicăi Babuc a avut loc la Cosăuţi. Însoţită de autorităţile din raionul Soroca, doamna Ministră a vizitat atelierul de cioplit în piatră a meşterului Ion Lozan. Oficiala s-a arătat foarte mulţumită de lucrările meşterului, vestite şi solicitate atât în ţară, cât şi peste hotare.

La finalul vizitei sale, doamna Babuc a vizitat Muzeul de Istorie şi Etnografie din satul Cosăuţi, după care a avut o întâlnire cu oamenii de cultură din raionul Soroca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.