Ministerul Sănătății atenționează că trecerea la ora de vară ar putea avea efecte serioase asupra unor persoane

0
60

De  trei zile acele ceasornicelor au făcut un pas înapoi…Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează că această trecerea la ora de vară poate avea numeroase efecte asupra organismului uman, iar unele dintre ele pot fi deosebit de grave.

Medicii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână, două, pentru a ne adapta la noua oră. Schimbarea orei poate aduce stări de oboseală, nervozitate și chiar depresie, avertizează specialiștii. Pe lângă modificările somnului, ne putem confrunta cu astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare, cefalee sau modificarea apetitului.

În primele săptămâni după schimbarea orei de vară sunt posibile tulburări de somn. La fel, pe lângă oboseală, poate apărea o ușoară depresie, lipsa poftei de mâncare, dureri de cap. Aceste simptome sunt normale. În caz că apar complicații ale durerilor sau acutizări ale îmbolnăvirilor cronice este necesară adresarea imediată la medic. Totodată, este indicat ca în această perioadă, să facem mai multă mișcare, să avem un somn sănătos și să consumăm alimente bogate în vitamine și minerale.

(radiochisinau.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.