Ministerul agriculturii: Cartofii nu se vor scumpi…tare

0
55

  Responsabili de la Ministerul Agriculturii recunosc că seceta din această vară a afectat parţial şi recolta de cartofi. Asta nu va servi însă drept temei pentru ca preţul legumelor să crească.

Chiar dacă productivitatea la hectar va fi mai mică decât în 2019, fermierii vor obţine o recoltă totală mai mare întrucât au semănat în acest an cu aproape cinci mii de hectare mai mult.

  Apropo, în Republica Moldova avem aproape 23 de mii de hectare de cartofi. Potrivit Ministerului Agriculturii, anual, moldovenii consumă în jur de 240 de mii de tone de cartofi. În 2020 vom culege peste 200 de mii de tone, cu aproximativ 30 de tone mai puţin decât acum un an. Acest deficit urmează să-l importăm în mare parte din România, Ucraina, Belarus, Turcia, Țările de Jos şi Polonia.

   Actualmente prețul mediu a 1kg de cartofi este de 3,9 lei, dar la iarnă acesta ar putea crește cu un leu.


Articolul precedent+784 cazuri de COVID-19, înregistrate ultimele 24 ore în republică, inclusiv în Soroca sunt noi infectați
Articolul următorVezi câți soroceni au mai apărut pe lume în perioada 5-13 octombrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.