Medicii soroceni au fost vaccinați cu AstraZeneca din alt lot decât cel suspendat în România și alte țări

0
436

   În ultimele ore se discută foarte mult despre lotul de vaccinuri AstraZeneca, care ar provoca formarea de trombe și care este suspendat în câteva țări europene, inclusiv în România, care a donat Republicii Moldova 21.600 doze de vaccin.

După cum afirmă ministerul sănătății de la Chișinău, Republica Moldova a recepționat vaccinuri din lotul ABV 6096, iar lotul suspendat este ABV 2856.

Pe de altă parte, autoritățile de la București continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca, din celelalte loturi existente în momentul de faţă. Ba mai mult, suspendarea vaccinării cu vaccin din lotul respectiv este doar o măsură de precauție, luată pe baza evenimentelor raportate în alte țări. Or, în România nu există cazuri de reacții adverse majore după utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Articolul precedentIată ce puteți citi în ziarul „Observatorul de Nord” de astăzi / VIDEO
Articolul următorANP susține că La Penitenciarul nr.6 din Soroca s-a depistat un număr relativ redus de obiecte și substanțe interzise
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.