Mare poftă de joc – 10 goluri au marcat echipele sorocene în etapa inaugurală a campionatului Republicii Moldova la fotbal

0
430

Ediția ordinară a campionatului Republicii Moldova la fotbal, Liga a II-a, a oferit un început de competiție incendiar, pentru cele trei formații care reprizuntă raionul Soroca. Ce am în vedere? Calendarul meciurilor, care chiar în primele două etape ne-au adus pe stadionul municipal protagonistele – FC Inter, EFA și FC Visoca.

Primele „și-au arătat marfa pe față” sorocenii și EFA, în meciul inaugural. Nu știu ce au văzut și ce cred cei peste 200 de microbiști care au luat locul în tribune, dar eu am văzut un meci peste media eșalonului trei, și aceasta în pofida terenului de râsul curcilor. Altfel, chiar dacă scorul a fost unul clar, în favoarea gazdelor, 5-2, superioritatea „orășenilor” nu a fost atât de evidentă. Pot spune că, fără să fiu învinuit de părtinitate, echipele și-au împărțit cele două reprize, deși în ambele scorul a fost în folosul sorocenilor.

După primele 45 de minute gazdele conduceau cu 2-0 și, dacă acest scor era și mai mare, nu cred că cineva avea motiv să se supere. Elevii antrenorului Marin Rusu s-au jucat cu ocaziile, având cel puțin trei lovituri în bară și un șut de zile mari, marca  Igor Balan, dar respins de transversală… Repriza a doua a început sub auspiciul visocenilor și foarte rapid scorul a devenit 2-1, iar regula nescrisă precum că în fotbal cel mai periculos scor este 2-0 părea că va fi confirmată din nou. De data aceasta n-a fost să fie și sorocenii au marcat golul trei, după care nebunia a continuat – EFA marchează încă o dată, dar gazdele își betonează victoria la scor – apropo, nesperată în prima parte a meciului.

Una peste alta, FC Inter câștigă primele trei puncte, dar și EFA a demonstrat un joc frumos și, cu siguranță, va veni sărbătoarea și pe ulița acestei echipe, care a debutat în sezonul trecut.

Cea de-a treia echipă soroceană, FC Visoca, care și-a recroit componența aproape în totalitate, a jucat la Râșcani și a obținut o victorie frumoasă, 3-1! Astfel, stadionul din Râșcani devine unul norocos pentru elevii antrenorului Vasile Zăbrian.

Din celelalte rezultate ale primei etape trebuie menționată victoria fotbaliștilor de la Țarigrad, în deplasare, cu FC Pepeni.

Iată rezutatele tehnice ale primei etape: FC SÂNGEREI-VULTURII CUTEZĂTORI: 4-2 (Dumitru Maga, 25, Vlad Vasilevschi, 31, Andrei Secureanu, 84, Cristian Nichitișin, 90/Igor Lohov, 29, Denis Cobâlaș, 57); CF RÂȘCANI-FC VISOCA (Maxim Biboș, 5/Eugen Galușceac, 18 și 24, Adrian Furculiță, 77): 1-3; FC INTER-EFA: 5-2 (Nicolae Ignat, 35 și 45+1, Vasile Pașa, 65 și 85, Victor Sârghi, 90/Stanislav Carazanu, 55, Damian Aparatu, 78); FC EDINEȚ-FC OLIMPIA: 2-1 (Sergiu Popovici, 53 și 63/Arthur Dobrovinschi,83) ; FC PEPENI-FC ȚARIGRAD: 1-2 (Ion Morari,65/Vlad Savițchi, 19, Teodor Mocanu, 70), FC GRĂNICERUL-LOCOMOTIVA: 0-0. Ce bine ar fi dacă clasamentul își v-a păstra configurația până la finele competiției, cu excepția echipei EFA, pe care ne-o dorim pe podium:

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAJ PUNCTE
FC Inter FC INTER 1 1 0 0 5-2 3
FC Sîngerei FC SÎNGEREI 1 1 0 0 4-2 3
FC Visoca FC VISOCA 1 1 0 0 3-1 3
FC Edineț FC EDINEȚ 1 1 0 0 2-1 3
FC Țarigrad FC ȚARIGRAD 1 1 0 0 2-1 3
Locomotiva Ocnița LOCOMOTIVA OCNIȚA 1 0 1 0 0-0 1
Grănicerul GRĂNICERUL 1 0 1 0 0-0 1
Iskra ISKRA 0 0 0 0 0-0 0
FC Olimpia FC OLIMPIA 1 0 0 1 1-2 0
10 FC Pepeni FC PEPENI 1 0 0 1 1-2 0
11 CF Râșcani CF RÂȘCANI 1 0 0 1 1-3 0
12 Vulturii Cutezători VULTURII CUTEZĂTORI 1 0 0 1 2-4 0
13 EFA Visoca EFA VISOCA 1 0 0 1 2-5 0

În etapa următoare, stadionul din Soroca găzduiește derbiul dintre cele două echipe din Visoca, iar FC Inter are meci în deplasare, la Țarigrad, cu debutanta, FC din localitate. În celelalte meciuri se întâlnesc ISCRA-LOCOMOTIVA, VUTURII CUTEZĂTORI-FC PEPENI, FC OLIMPIA-FC SÂNGEREI, FC RÂȘCANI-FC GRĂNICERUL.

P.S. Sâmbătă, la stadionul din Soroca, pentru prima dată în „istoria contemporană” a fotbalului sorocean cineva (nimeni altul decât antrenorul echipei FC Inter, Marin Rusu) a anunțat de la microfon, componențele echipelor!!! Chiar dacă acest lucru s-a făcut oarecum stângaci – gestul contează! Îi mulțuesc cu această ocazie domnuluin Rusu și sper că diriguitorii fotbalului de la noi vor prelua această inițiativă și vor fi la înălțimea așteptărilor microbiștilor. (Dan AOLEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.