Maia Sandu este pe locul 6 în topul celor mai de încredere lideri străini pentru ucraineni, alături de Joe Biden, Ursula von der Leyen sau Rishi Sunak

0
216

   Președinta Maia Sandu este pe locul 6 în topul celor mai de încredere lideri străini pentru ucraineni, cu 50,4%, aceștia având mai multă încredere în șefa statului decât în anul precedent. Cel puțin asta arată datele unui sondaj al New Europe Center. Pe locul întâi, se poziționează președintele Poloniei, Andrzej Duda, care a câștigat opinia publică din Ucraina pentru al doilea an consecutiv – 87% dintre cetățeni au încredere în el, scrie tv8.md

Președintele SUA Joe Biden (79%) și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, (73%) ocupă locul al doilea, respectiv al treilea.

În general, se înregistrează o creștere semnificativă a încrederii pentru liderii străini față de 2021. În același timp, se poate presupune că primii trei lideri ar putea fi ușor întrecuți de fostul premier britanic Boris Johnson, pe care ucrainenii îl respectă foarte mult.

Este de remarcat, însă, că noul șef al guvernului britanic, Rishi Sunak, se află pe locul patru – 64% dintre ucraineni au încredere în el. „Aceste date pot indica faptul că ucrainenii sunt conștienți de faptul că sprijinul pentru Ucraina în fața unei invazii la scară largă este oferit de state, și nu personal de liderii lor. Prin urmare, Regatul Unit va rămâne un prieten al Ucrainei, indiferent de cine conduce guvernul”.

Putin și Lukașenko sunt liderii străini în care ucrainenii nu au cea mai mare încredere pentru al doilea an consecutiv – 97% și 94% dintre respondenți. O mare parte dintre ucraineni au, de asemenea, neîncredere în Xi Jinping, președintele Chinei (73%) și prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban (69%) – comparativ cu 2021, neîncrederea față de acești lideri s-a triplat.

De asemenea, ucrainenii au început să aibă mai puțină încredere în liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, (nivelul de neîncredere a crescut cu 27%) și cel francez, Emmanuel Macron (cu 14%).


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPoleiul a ținut zeci de automobile în ambuteiaj pe serpentina din dealul Sorocii / VIDEO
Articolul următorSTOP tăierii ilicite a copacilor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.