Mai mulți bani copiilor și bătrânilor

0
28
Mai mult de jumătate din venituri au fost asigurate de Serviciul Vamal - 20,603 mlrd. lei (+6,4%

Dumitru Spoială, or. Soroca: ”Stimată redacție! Se zvonește că guvernul a decis să majoreze alocațiile pentru bătrâni și copii, dar aș vrea să știu despre care categorii este vorba…”

Din partea redacției: Nu este vorba despre un zvon, dar despre o decizie luată de guvern. Majorarea este de 20 la sută și se referă la mai multe categorii de cetățeni și are drept scop asigurarea incluziunii sociale și îmbunătățirea condițiilor de trai. În total de creșteri vor beneficia circa 78.000 de persoane. Proiectul de lege prevede majorarea cu 20% a alocaţiilor sociale de stat pentru persoanele cu dizabilităţi din copilărie şi pentru copiii cu dizabilităţi în vârstă de până la 18 ani. Acestea vor fi recalculate și achitate de la începutul anului curent. Totodată, pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru copiii care și-au pierdut întreţinătorul alocația va spori cu 10%. Cu 5% se vor mări prestațiile sociale pentru persoanele vârstnice și cele de îngrijire, însoţire şi supraveghere. Majorările vor fi aplicate începând cu 1 aprilie 2018.

Conform calculelor estimative, pentru realizarea prevederilor proiectului de lege sunt necesare circa 65 milioane de lei. Mijloacele financiare respective au fost prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.