Mai multe containere pentru colectare a deşeurilor în oraşul Soroca

0
51

Oraşul Soroca a primit o donaţie de 700 de containere metalice pentru colectare a deşeurilor solide, din partea poporului American. Astăzi, donaţia a fost transmisă de către reprezentanţii Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională către Întreprinderea Municipală „Direcţia Gospodăriei Locativ-Comunale” Soroca (DGLC).

Acţiunea face parte din Proiectul de Susţinere a Autorităţilor Locale (LGSP), în cadrul cărui, anterior, oraşul Soroca a beneficiat şi de două autocamioane de transportare a deşeurilor menajere.

„Ne dorim ca aceste containere să ajungă pe fiecare stradă şi stradelă din oraşul Soroca, în fiecare cartier, astfel încât oraşul să fie mai curat decât ceea ce avem astăzi. Aceasta a fost posibil graţie partenerilor noştri din proiect, USAID, care au finanţat acest proiect, graţie administraţiei precedente, care a muncit şi a atras aceste investiţii pentru soroceni şi nouă, cei care am preluat şi am dus la bun sfârşit proiectul” a menţionat primarul urbei, Victor Său. În opinia domnului Alexandru Pelivan, Directorul proiectului LGSP: „USAID a reuşit să contribuie ca oraşul Soroca să arate mai bine, mai curat, odată cu achiziţia, încă anul trecut, a două maşini de transport a deşeurilor în valoare de aproape de aproape un milion de lei şi cu o nouă contribuţie de 700 de containere în valoare de aproape un milion de lei. Este una dintre cele mai mari investiţii ale USAID în Proiectul de Susţinere a Autorităţilor Locale, iar oraşul Soroca este un partener activ”. A exprimat un mesaj de mulţumire şi Vasile Ciuntu, şef ÎM „DGLC”, care va avea grijă să distribuie şi să gestioneze bunurile, pentru rezultate cât mai bune privind salubrizarea oraşului.

USAID implementează Proiectul de Susţinere a Autorităţilor Locale în 32 de oraşe şi centre raionale din ţară, din anul 2012.


Articolul precedentDespre UNIRE, cu „batistă la buzunar şi glod sub unghii”…
Articolul următorViața din scaunul cu rotile: o lecție de independență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.