Lucrătorii medicali sunt de… „aldămaș”: a fost semnat Programul de acțiuni consacrate Anului Lucrătorului Medical

0
129

  Președintele Igor Dodon, a semnat Programul de acțiuni consacrate Anului Lucrătorului Medical. Documentul a fost elaborat de o Comisie națională specială din care fac parte specialiști din domeniul sănătății, academicieni, conducători ai instituțiilor medicale, responsabili din cadrul administrației publice centrale și locale.

Planul de acțiuni include: elaborarea și aprobarea Strategiei Naționale de Sănătate 2020‒2030; consolidarea bazei tehnico-materiale a instituțiilor medico-sanitare publice din țară prin dotarea cu utilaj, dispozitive medicale performante și ambulanțe; revizuirea alocațiilor din bugetul de stat pentru acoperirea financiară a necesitaților reale ale sistemului de sănătate; dublarea salariilor angajaților din sistemul de sănătate, inclusiv a celor încadrați în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală; revizuirea cadrului normativ existent privind măsurile de protecție socială a lucrătorilor medicali în scopul creării condițiilor socio-economice adecvate pentru exercitarea atribuțiilor de funcție; ajustarea cadrului normativ privind cariera tinerilor specialiști din domeniul de sănătate; organizarea și desfășurarea congreselor și conferințelor tematice naționale și cu participare internațională, consacrate Anului Lucrătorului Medical; expoziții tematice ș.a. Precizăm că pentru a susține lucrătorii medicali, care pe prima linie luptă cu virusul de tip nou COVID-19, șeful statului a anunțat 2020 – Anul Lucrătorului Medical.


Articolul precedentCununie și botez pe timp de COVID-19: Unii s-au conformat, alții au amânat evenimentele
Articolul următorEchipa „Soroca-Baschet”, U-12, campioană a Republicii Moldova!
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.