Locurile 7 și 10 — acesta ne este nivelul?

1
202

Bineînțeles, foarte multă lume, ca să nu zic că „nimeni”, nu a sperat că una din echipele sorocene, participante în Divizia B a campionatului Republicii Moldova la fotbal, ar putea să lupte pentru promovare în cel de-al doilea eșalon al fotbalului moldovenesc, dar la o evoluție decentă am sperat cu toții.

Până la urmă însă, totul a fost în totală concordanță cu posibilitățile și dorințele fotbaliștilor și celor care administrează echipele. Și dacă nu mi se ridică mâna să scriu ceva negativ despre evoluția echipei FC Visoca — dimpotrivă, domnul primar Grigore Pleșca și fotbaliștii au făcut mai mult decât ne așteptam și numai lipsa de experiență nu a permis echipei debutante să ocupe o poziție mai bună în clasament. În ce privește evoluția formației FC Inter, una din cele mai experimentate din Divizia B, lucrurile lasă mult de dorit, chiar dacă Vasile Boldescu și K nu pot fi învinuiți de dorință sau de non-combat, Doamne ferește. Meciurile relativ bune au fost succedate de evoluții șterse (și acest lucru poate fi înțeles, dacă ținem cont de faptul că procesul de antrenament lipsește, ca atare), iar problemele vin din partea extrasportivă. De altfel, culmea (dez)organizării a fost recent, când sorocenii au pierdut, la masa verde, din cauza lipsei de la stadion a polițistului. Adică, vina de ceea ce se întâmplă o poarta nu antrenorul echipei, Marin Russu, care nu este atotputernic și nu poate face mai mult decât îi permit posibilitățile și funcția ocupată, dar altcineva sau alți cineva, or echipa reprezintă raionul, dar nu pe cineva aparte. Poate că cineva se va da cu părerea și ne va spune de ce un raion ca Soroca nu poate avea o echipă acătării măcar în Divizia B, or merităm și noi ceva mai bun decât… a șaptea roată la căruță. Dacă în niște sate se poate, de ce nu s-ar putea și la noi?
În fine, este de-ajuns să aruncăm o privire asupra clasamentului ca să înțelegem că fotbalul sorocean este într-o criză acută și că locurile 7 și 10 ocupate de echipele sorocene nu sunt acelea care să ne provoace satisfacție.
Cu 9 etape până la finele competiției putem spune că fiecare echipă se situează pe locul pe care îl merită și aș vrea să cred că această pauză competițională, inclusiv legată și de pandemie, va fi un sfetnic bun pentru echipele noastre. Cel puțin, domnul Grigore Pleșca ne promite ceva surprize frumoase pentru viitorul apropiat. În ce privește FC Inter, chiar dacă șansele pentru un loc pe podium au fost serios compromise, microbiștii mai speră la evoluții care ne-ar permite să visăm frumos. Dacă nu acum, măcar în campionatul viitor. (Dan AOLEI)

Articolul precedentBa instalează stâlpi lamelari, ba îi scot…
Articolul următorDirecția Învățământ Soroca angajează specialist superior
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

1 COMENTARIU

  1. Aşa cum sa menționat FC Inter Soroca ocupă dupa primele 13 etape locul 7 în Campionatul Republicii Moldova la Fotbal devizia B ediția 2020/2021,din cauza lipsei a mai mulți jucatori de baza cum ar fi capitanul echipei Cazac Gheorghe (accedintare Cupa Moldovei FC Făleşti),Rusu Vadim,Balan Igor,Ursu Nicu,Ionița Victor,(accedintare),Picus Igor(transfer FC Saxan),Andronic Vasile (transfer FC Sîngerei),echipa in acest an a avut rezultate mai puțin bune ca in anii precedenți.Dar cu aceasta situație sa dat şansa tinerilor sa se confirme ceea ce au şi reuşit Bacalîm Valentin(7 goluri),Vas Andrei(2 goluri),Borozan Ionuț,care ne da încrederea ca in timpul apropiat are sa vina si rezultatele bune aşteptate de microbiştii fotbalui din Soroca,(şi cu siguranța nu vom fi “a şaptea roata la caruța”),cu parere de rau din cauza Situației de pandemie Covid 19, microbiştii nu au avut accesul in tribuna sa priveasca si sa sustina ehipa din tribuna.Odata cu începerea returului speram ca microbiştii vor fi alaturi de noi în tribuna(şi Poliția) şi împreuna vom obține cît mai multe victorii si un loc in clasament cît mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.