Locul din România unde primești gratuit o casă. Condiția pe care trebuie să o îndeplinești

0
309

Există un loc în România unde ți se oferă o casă gratuit doar dacă vrei să locuiești acolo. Această localitate se află la doar 50 de kilometri de Botoșani, acolo unde familiile tinere vor putea beneficia de locuințe gratuite din partea primăriei, scrie ziaruldeiasi.ro

 Este vorba despre localitatea Drăgușeni, județul Botoșani, unde primarul Eugen Nichita a început să cumpere pe banii primăriei casele abandonate și să le pună la dispoziție familiilor nevoiașe, cu mulți copii.

Comuna are o populație de 2.300 de locuitori, dar dincolo de faptul că este în scădere, cei mai mulți sunt bătrâni, tinerii optând pentru drumul străinătății. Astfel, prin această inițiativă, se dorește repopularea comunei. „Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, a transmis Eugen Nechita.

Mai mult decât atât, edilul este de părere că prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite.

O familie s-a mutat deja într-o astfel de casă aflată în satul Podriga, comuna Drăgușeni. „Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, a spus săteanca mutată în locuința primită de la Primărie. (FOTO: ziromania.ro)


Articolul precedentAutocar cu 44 de pasageri, implicat într-un accident rutier: Două persoane rănite.
Articolul următorCe nu are orașul Soroca, dar ar trebui să aibă :
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.