Limba Română este și patria ta? Atunci participă la concursul de poezie, proză și eseu!

0
373

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți și Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei organizează, cu ocazia aniversării Zilei Limbii Române (sărbătorită în fiecare an la 31 august), concursul online de poezie, proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române – cu genericul “Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu).

Concursul se adresează tinerilor cu domiciliul în municipiul Bălți și-n raioanele Soroca, Rîbnița, Briceni, Rîșcani, Glodeni, Sîngerei, Dondușeni, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Soldănești, Rezina, Ungheni și este organizat pe două secțiuni:

1. Elevi de școală generală, ciclul gimnazial;
2. Elevi de liceu și studenți.

Lucrările, în format word sau pdf, redactate cu font Times New Roman, de 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri, pe pagină în format A4, de maximum 3 pagini, se depun electronic în perioada 1 august – 25 august 2020, ora 24,00, la adresa de email: concurszlr@gmail.com.

Juriul compus din academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu, doctor în științe sociale, Consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în volume, albume de artă și lucrări științifice de literatură română.

Câștigătorii concursului urmează să fie anunțați luni, 31 august 2020, pe conturile de Facebook ICR Chișinău, Pagina Oficială a Consulatului General al României la Bălți și Episcopia de Bălți.

Sursa: www.facebook.com/consulatgeneralbalti

Articolul precedentCel mai bun plan de afaceri cu caracter social este al absolventului Colegiului Tehnic Agricol din Soroca, Cristian Pleșca
Articolul următorUn bărbat din raionul Soroca a fost răpus de Covid-19
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.