Liceul Teoretic ,,Constantin Stere” va fi renovat cu susținerea japonezilor

0
120

Guvernul Japoniei oferă Liceului Teoretic ,,Constantin Stere” din Soroca un grant în valoare de 39 079 dolari, pentru renovarea blocurilor sanitare și a lavoarelor cantinei.

Ceremonia oficială de semnare a contractelor de grant a avut loc ieri, unde au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc, reprezentanții Guvernului Japoniei și beneficiarii din domeniul educației. Potrivit directorului instituției de învățământ, Vasile Baș, vor fi renovate 10 grupuri sanitare și lavoarele. “Contractul a fost semnat, iar proiectul urmează a fi implementat în această vară, pentru ca în septembrie să fie date în exploatare”,  a precizat Baș.

Sursa: mecc.gov.md

Menționăm că, cu suportul financiar al Japoniei în anul 2018 vor fi implementate în total trei proiecte în valoare de 174 599 dolari. Pe lângă școala din Soroca, alți doi beneficiari sunt Organizația non-guvernamentală ,,Curcubeul” și grădinița din satul Căpriana, raionul Strășeni.

Sursa: mecc.gov.md

În cadrul evenimentului, ministrul Monica Babuc a îndemnat instituțiile de învățământ, de cultură și nu doar să aplice la Programul de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”. Din anul 2008, odată cu lansarea acestuia, și alte instituții publice din republică s-au regăsit printre beneficiarii programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.