La Soroca va fi modernizată infrastructura de prelucrare a apelor uzate.

0
82

  Comisia politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv semnarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare (AID) a grupului Băncii Mondiale, în vederea realizării proiectului ”Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.

Proiectul are drept scop sporirea accesului la serviciile de alimentare cu apă și sanitație și consolidarea capacității instituționale locale și naționale de prestare a acestor tipuri de servicii. În acest sens, țara noastră urmează să contracteze un împrumut în valoare de 44,1 milioane de euro din partea AID și un grant de 1,55 milioane de euro de la Agenția pentru Dezvoltare a Austriei (ADA).

Astfel, vor fi extinse și îmbunătățite serviciile de aprovizionare cu apă în raioanele Cahul, Vulcănești și Rîșcani. De asemenea, la SOROCA și Comrat va fi modernizată infrastructura de prelucrare a apelor uzate. O altă componentă a proiectului se referă la îmbunătățirea condițiilor sanitare în instituțiile de învățământ și medicale din țară. Acordul care urmează să fie încheiat contribuie la realizarea Strategiei de alimentare cu apă și sanitație 2014 – 2030, prin care autoritățile își propun ca, până în 2024, 80% din zonele urbane și 75% din zonele rurale să aibă infrastructură de alimentare cu apă și canalizare.

(SURSA: Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.