La Soroca “Se caută o stea”

0
74

La Soroca s-a dat start la cea de a doua ediție a concursului online “Se caută o stea”, organizată de Ruslan Zabolotnîi împreună cu Direcția Învățământ. Scopul de bază a acestei competiții este descoperirea și promovarea micilor talente sorocene.

Participarea la concurs are loc online, în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2022, pe rețeaua de socializare Facebook și studioul “Media Ton”. Doritorii pot candida numai dacă au vârsta de la 7 la 15 ani și doar dacă sunt din municipiul sau raionul Soroca.

Inițiatorul evenimentului este Ruslan Zabolotnîi. Din spusele lui, și-a dorit foarte mult pe timp de pandemie să găsească o ocupație pentru copii, și mai ales să găsească talentele ascunse acasă.

“Inițiativa organizării concursului “Se caută o stea” a fost din partea mea. Din start ne-am gândit că pe timp de pandemie putem să organizăm puține evenimente pentru copiii noștri cu prezență fizică, mai ales pentru cei din raion. Nu ne-am dorit să vină la concurs doar copiii de la cercuri de creație, ci și talentele care stau ascunse de ani buni prin sate și nu aveau șansa să se descopere. Anul trecut au fost peste 60 de participanți. Chiar nu ne-am așteptat să fie atât de mulți. La început ne gândeam că vor fi vreo 15, dar ne-am ales cu atât de mulți copii talentați. Erau atât de mulți participanți buni, încât nu știam pe cine să alegem”, ne povestește Ruslan Zabolotnîi, conducătorul studioului de muzică contemporană “Media Ton” de la Centrul de Creație al copiilor și adolescenților “Speranța” din municipiul Soroca.

Copiii care vor să participe trebuie să respecte următoarele condiții de participare:

  • Prezentarea unui videoclip, unde participantul interpretează o piesă contemporană de muzică ușoară în limba română sau rusă, la alegere, sub diferite forme, sau acapella. Cântecele populare și folclorice nu se acceptă.
  • Videoclipul trebuie să fie filmat cu camera statică, pe trepied sau cu telefonul mobil bine fixat, în așa mod ca să se vadă tot corpul, pentru a se aprecia interpretarea scenică, mișcări, ținută, artistism, vestimentație, etc.)
  • Videoclipul va fi atașat în comentariul postării de concurs, indicând datele personale: numele, prenumele, vârsta, instituția de învățământ, denumirea cântecului interpretat.

Centrul de Creație “Speranța” va oferi învingătorilor concursului diplome și premii bănești în sume de: 50 lei, 80 lei, 100 lei și Premiul mare 150 lei. Copiii vor fi jurizați de patru membri și decizia finală o vor putea găsi pe pagina concursului în comentarii.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.