La Soroca încă se mai citesc cărți?

0
36

Copiii, adolescenții și maturii de la Soroca bucură bibliotecile cu pofta lor de carte, în pofida unei păreri greșite că oamenii nu mai bat pragul bibliotecilor. Unii preferă povești, alții aventuri sau romane. Am mers la două biblioteci din municipiu pentru a afla ce preferințe au cititorii soroceni.

Biblioteca „Basarabia” are mai mulți vizitatori din clasele gimnaziale, dar și studenți ai colegiilor. Aici, cele mai solicitate cărți sunt romanele. Din spusele bibliotecarei, cititorii nu au o anumită carte pe care o solicită, însă au ceva comun, le place să citească.
“Elevii, studenții și maturii adoră romanele. Noi nu avem anume o carte aparte care să fie solicitată la maxim, ei au fiecare preferințele lor. Mai avem elevi cărora le plac aventurile și poveștile. Cel mai important pentru noi este că avem cititori”, ne spune bibliotecara Cristina Andrieș.

Însă la Biblioteca pentru copii “Steliana Grama” din municipiul Soroca, cele mai solicitate sunt poveștile. Atât copiii, cât și adulții vin să se bucure de ele. “Biblioteca pentru copii dispune de o colecție bogată de cărți conform vârstei utilizatorului, preșcolar, școlar, adolescent și vârstnic. Cele mai solicitate sunt cărțile cu povesti de Ion Creangă și Christian Andersen. Utilizatorii școlari solicită aventurile lui Jules Verne, Mark Twain și din scriitorii naționali, Spiridon Vangheli – “Copii în cătușele Siberiei”, “Cușma lui Guguță”, Aurelian Silvestru – “Și tu ești singur”. Din cărțile pentru adulți sunt solicitate, Nicolae Dabija – “Tema pentru acasă” și “Nu vă îndrăgostiți primăvara”. Utilizatorii adolescenți adoră fantastica, cei mai preferați fiind scriitorii străini JK Rowling cu “Harry Potter” și enciclopediile pentru toate vârstele”, ne zice Maria Purici, șefa Bibliotecii pentru copii “Steliana Grama”.

Așa că, dragi cititori, vă îndemnăm la o provocare – mergeți la biblioteci, citiți, faceți un selfie cu cartea preferată și postați-o ca să vedem și noi.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.