La Soroca au fost aduse Moaștele Fericitei Matrona

0
560

La Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din centrul municipiului Soroca, la 21 noiembrie au fost aduse spre închinare Moaștele Fericitei Matrona de la Moscova. Pe perioada întregului post de Crăciun, creștini din toate colțurile republicii vor putea veni pentru a se ruga și închina relicvei.

„În fiecare an la 21 noiembrie, de ziua prăznuirii sfinților Arhanghel Mihail și Gavriil aducem și expunem spre închinare în Catedrala Episcopală, racla cu fragmente de moaște a prea sfintei fericite Matrona din Moscova. Este deja al șaptelea an consecutiv de când aceste sfințenii ajung la Soroca. Le aducem aici la 21 noiembrie, întrucât la 22 noiembrie se prăznuiește sfânta cuvioasa Matrona din Constantinopol, Sfânta Ocrotitoare a Fericitei Maicii noastre Matrona”, spune Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca.

Creștinii noștri soroceni au o evlavie aparte pentru această sfântă. Ei vin să se închine la Moaștele Fericitei Matrona cu speranță și credință. „Sunt foarte bucuroasă ca Sfânta și Fericita Matrona vine la noi, la Soroca. Vin la biserică în fiecare zi de sărbătoare să mă închin tuturor sfinților și să cer iertare de păcate. Astăzi sunt aici pentru a mă ruga și închina”, spune Tatiana Cebotarean.

„Datorită bisericii acum sunt însărcinată. Puterea rugăciunii este tot ce are omul mai de preț. Eu îndemn toți creștinii să vină și să se închine Sfintei Fericite Matrona. Doar prin rugăciune putem obține tot ceea ce ne dorim”, ne îndeamnă Irina Prodan.

Până la 5 ianuarie 2022, în fiecare zi de la 07.00 – 22.00, Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca va avea ușile deschise pentru toți creștinii care vor dori să vină și să se închine Sfintei Fericite Matrona.

Prisacari Valeria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.