La Soroca a startat Forumul Profesiilor „O carieră de succes acasă”

0
64

Astăzi, la Soroca a demarat prima ediție a Forumului Profesiilor „O carieră de succes acasă”, care va dura două zile, 13-14 octombrie, eveniment organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), cu suportul Agenției pentru Dezvoltare din Austria (ADA).

În cadrul forumului, la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca are loc o masă rotundă cu genericul „Ghidarea în carieră a tinerilor – provocări și perspective”. La eveniment participă reprezentanți ai instituțiilor educaționale, Direcției Educație Soroca, ai administrației publice locale, agenți economici, ONG-uri și mass-media. Participanții vor împărtăși experiența în domeniul ghidării în carieră și vor discuta acțiuni de perspectivă privind ghidarea în carieră a tinerilor.

Menționăm că, conform agendei, la 14 octombrie 2017, Forumul Regional al Profesiilor va continua la Liceul Teoretic „Constantin Stere” cu un eveniment dedicat elevilor din clasele absolvente din localitățile din Nordul Republicii Moldova, a tinerilor din centrele de excelență și școlile profesionale din regiune.

Peste 100 de tineri din Nordul țării vor participa la un training cu oameni de afaceri și profesioniști în construirea carierei.

Tinerii vor mai fi implicați în ateliere de lucru privind ghidarea în carieră și vor dezvolta abilități de elaborare a unui CV, de negociere a salariului, de avansare în carieră, informații privind serviciile Centrului de Ghidare în Carieră Soroca și a agențiilor pentru ocuparea forței de muncă , etc.

Forumul Profesiilor este organizat în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră – REVOCC”, implementat de CEDA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, ANOFM, cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare din Austria. Proiectul a derulat în decembrie 2014 și continuă până la 30 noiembrie 2017. Scopul lui este îmbunătățirea imaginii învățământului profesional tehnic secundar din Republica Moldova prin reconceptualizarea orientării profesionale şi consilierii în carieră a elevilor din învățământul secundar general şi profesional tehnic secundar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.