La Soroca a fost dezvelită placa comemorativă în memoria medicului Ina Popescu

0
1626
sursa foto: Consiliul Raional Soroca

La 23 octombrie 2021, în memoria medicului Ina Popescu, la intrarea în Instituția Medico – Sanitară Publică Centrul de Sănătate Soroca Nouă a fost dezvelită și sfințită placa comemorativ. La eveniment au participat lucrători ai instituției, cetățeni și autoritățile publice locale.

Ina Popescu a fost un bun medic de familie, și-a dedicat viața acestei profesii datorită faptului că a iubit foarte mult oamenii. Deseori pacienții veneau la ea pentru suport emoțional, apoi își aminteau de problema de sănătate care o aveau.

sursa foto: Consiliul Raional Soroca

În seara de vineri, 23 octombrie 2020, fosta șefă a Centrului de Sănătate Soroca Nouă a cedat în lupta cu boala, moartea sa a fost cauzată de COVID-19. În acea perioadă au fost testați pozitiv mai mulți angajați ai instituției, care mai apoi au revenit la locul de muncă. Colectivul a avut de suportat o pierdere foarte mare, Ina Popescu a fost un conducător foarte puternic, ținea angajații uniți sub aripa sa, oferindu-le protecție și suport.

sursa foto: Consiliul Raional Soroca

Înveșnicirea memoriei medicului Ina Popescu s-a făcut prin atribuirea IMSP Centrul de Sănătate Soroca Nouă, numelui ”Ina Popescu”, aprobat prin Decizia nr. 1/17 la ședința Consiliului raional Soroca din 11.02.2021.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.