La Schineni va fi inaugurat un Centru Comunitar Inclusiv

0
91

În Schineni va fi deschis un Centru Comunitar Inclusiv, în cadrul unui proiect, finanțat de Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Guvernul Suediei. Scopul proiectului este integrarea tinerilor și a grupurilor vulnerabile din satul Schineni în viața comunitară activă și în activități dezvoltative.

Valoarea totală a proiectului este de 18 721, dintre care Fundația Est- Europeană oferă 9666 de dolari, primăria – 6095 de dolari, iar AO “Destin”, aplicantul la proiect – 2960 de dolari.

Centrul va fi amplasat în Căminul Cultural din localitate, unde au demarat deja lucrările de reparație. Instituția va dispune de trei săli: sală de dans, sală de fitnes și mini-sală de sport.

Silvia Leșan, primarul de Schineni, a menționat că centrul va avea menirea de a include toate categoriile de grupuri social-vulnerabile în viața comunității. “Vom procura utilaj pentru sala de sport, vom crea și o bibliotecă interactivă. În grupul țintă sunt incluși șomerii, pensionarii, persoanele cu dezabilități, dar și tinerii care nu au unde își petrece timpul liber. Aceștia urmează să participe inclusiv la ședințele consiliului pentru a vedea cum se iau deciziile, pentru ca să vină apoi cu propuneri, dar și să se implice în procesul decizional”. Ea a remarcat că după implementarea proiectului vor apărea mai multe tipuri de activități și alternative de recreere pentru tineri.

Până în prezent, în cadrul atelierelor de prezentare, a fost format Grupul de Mobilizare Comunitară, care este alcătuit din 40 persoane, locuitori ai satului.

Proiectul a demarat în luna mai și va dura până în luna aprilie a anului viitor.

Menționăm că, inaugurarea centrului va avea loc în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.