La laboratorul CSP Soroca va fi creat un sector de biologie moleculară, inclusiv pentru testare la COVID-19 / VIDEO

0
873

La Centrul de Sănătate Publică Soroca va fi creat sectorul de biologie moleculară pentru detectarea COVID-19, dar și pentru multe alte investigații. Lucrările urmează să înceapă în zilele următoare, iar pentru luna mai ar putea fi realizate primele investigații în sectorul de biologie moleculară.

O parte din echipamente deja au ajuns la CSP Soroca. Acestea sunt donate de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și Organizația Mondială a Sănătății. Crearea sectorului de biologie moleculară la CSP Soroca este un pas important, utilajul va fi necesar și după încheierea pandemiei de COVID-19.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articolul precedentDe ce autoritățile locale din Soroca își permit să încalce “codul roșu” și măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19?
Articolul următorPrimăvara se lasă așteptată, iar lapovița nu ar fi o surpriză
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.