La doi ani de la semnarea contractului încep lucrările de restaurare a Cetății Soroca

0
339
Imagine virtuală realizată de SC „Ierconi grup” SRL

În curând ar putea începe etapa a doua de restaurare a cetății Soroca, după ce a fost desemnat câștigătorul licitației. Despre aceasta a fost informat Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks. Oficialul a încheiat ziua de azi de la Soroca cu o vizită la Cetatea Soroca, monument medieval ce se află în proces de restaurare în cadrul unui proiect, unde din cei peste un milion și șase sute mii de euro, 90% sunt acordați sub formă de grant de Uniunea Europeană.

Acesta a fost însoțit de administrația locală reprezentată de vicepreședinții raionului Soroca Alla Bordianu și Iurie Tănase, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Veaceslav Burlacu, șeful Secției Cultură și Turism, Grigore Bucataru, directorul interimar al Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca “Nicolae Bulat”, Victor Botnaru, managerul proiectului de restaurare a cetății, Igor Țarălungă.

Excelența sa a fost interesat de proiectul de restaurare, ce lucrări vor fi făcute în locul celor care nu au fost aprobate de specialiștii în patrimoniu și cum va arăta fortăreața medievală după această etapă de restaurare. 

De menționat că a doua etapă de restaurare a Cetății Soroca, în proiectul ”Ștefan cel Mare, istorie comună-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, implementat de Consiliul Raional Soroca în parteneriat cu Județul Vaslui, a început acum doi ani. Restaurarea Cetății Soroca a cam bătut pasul pe loc, proiectul fiind returnat de Consiliul Național al Monumentelor Istorice.

Amintim că Jānis Mažeiks a participat astăzi la lansarea Centrului multifuncțional pentru copii în situații de risc și copii cu dizabilități „O șansă”, donația unui lot de echipament medical procurat de Organizația Mondială a Sănătății pentru centrele medicale din raionul Soroca și oferit în cadrul proiectului „EU4Moldova: Suport pentru sistemul medical din Moldova la criza COVID-19”, a discutat cu tinerii din Soroca, a vizitat unul din beneficiarii asistenței UE, proprietar al unei ferme de vaci din satul Iorjnița, ș.a.

Articolul precedentZootehnia renaște cu suportul Uniunii Europene și în raionul Soroca / GALERIE FOTO
Articolul următorMeteo: ultima zi de martie va fi una cu ploi slabe și cu plus în termometre
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.