Zootehnia renaște cu suportul Uniunii Europene și în raionul Soroca / GALERIE FOTO

0
312

Andrian Dumitraș este un tânăr fermier care și-a propus să reanimeze zootehnia și să aducă produse eco pe piața din Republica Moldova. De afacerea sa s-a auzit departe, inclusiv la Chișinău, nu în zadar una dintre vizitele din agenda Ambasadorului Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, de azi de la Soroca, a fost și ferma de la Iorjnița.

Acesta însoțit de Veaceslav Burlacu, reprezentantul Guvernului în teritoriu, au vizitat terenul agricol unde compostul bio urmează să fie împrăștiat ca îngrășământ, ferma de vaci din preajmă, dar și plăcintăria familiei. Oficialul european s-a interesat de afacerea sa, provocările și problemele pe care le are fermierul. Gazda i-a povestit oaspetelui despre procesul de agricultură ecologică, complicațiile pe care le-a depășit, credite și subvenții, parteneriate și planuri. La final i-a mulțumit Ambasadorului pentru suportul Uniunii Europene, dar și a unor țări din UE, datorită căruia a reușit să-și îndeplinească visul și să-și dezvolte afacerea eco.

Andrian și-a început afacerea cu aproape zece ani în urmă, având susținerea tatălui său, pentru ideea de creștere a vacilor pentru lapte și a vițeilor pentru carne. Acesta împreună cu alți parteneri au creat cooperativa „ECO-FERM”, în care practică agricultura ecologică.

Articolul precedent„O șansă” – astfel se numește un nou Centru multifuncțional pentru copii cu sprijinul Uniunii Europene / VIDEO
Articolul următorLa doi ani de la semnarea contractului încep lucrările de restaurare a Cetății Soroca
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.