La 14 februarie Centrul „DACIA” a împlinit 14 ani de la fondare

0
79

La 14 februarie, unul din cele mai active ONG-uri din regiune a împlinit 14 ani de la fondare. Acest eveniment nu a fost trecut cu vederea de către foștii și actualii voluntari ai Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”, care au venit cu această ocazie la centru să mulțumească întregului colectiv pentru munca lor.

Majoritatea angajaților din cadrul centrului sunt tineri, iar o parte din ei și-au început activitatea în calitate de voluntar. Ana Pocitari, coordonatoare de proiecte, consideră: “ faptul că colectivul este constituit în mare parte din tineri, este un avantaj din motiv că astfel înțelegem mai bine prin ce trec și greutățile cu care ei se confruntă. Centrul „DACIA” mi-a oferit posibilitatea de a acumula o experiență profesională deosebită prin activitățile pe care le prestează pentru tineri. Lucrul cu ei nu este ușor, dar este interesant și plăcut atunci când ai posibilitatea să-i ajuți să rezolve o problemă sau să realizeze un vis”.

Despre munca sa, Ana ne-a spus că oricine o poate realiza, dacă își dorește o schimbare și să ajute tinerii pentru a deveni cetățeni activi. “Cel mai important lucru pe care în acest context trebuie să îl menționez este că lucrătorul de tineret ar trebui să fie dedicat muncii sale, să fie deschis noilor provocări și să nu o facă doar pentru că așa îi cere postul, dar pentru că este mereu alături de tineri, în orice situație, pentru a înfrunta unele obstacole sau pentru a se bucura de succesele lor”.

Olesea Ciobanu (la dreapta), alături de directorul executiv al Centrului „DACIA”, Stela Babici

Cu 7 ani de experiență în spate în lucrul cu tinerii, Olesea Ciobanu ne mărturisește că prin activitățile pe care le desfășoară încearcă să îmbine procesul de învățare formal și non-formal și să susțină și mobilizeze tinerii prin implicarea lor în activități. La moment Olesea este implicată în cadrul unui proiect care încurajează participarea copiilor romi la educație.

Până în prezent, centrul se mândrește cu succesele tinerilor care i-au pășit pragul și care au reușit să se manifeste în diverse domenii, inclusiv peste hotarele țării.

Menționăm că Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA” a fost înființat la 14 februarie 2003. Asociația obștească este deținătoarea mai multor premii și diplome din domeniul tineret, pe care le-a obținut pe parcursul activității sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.