Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.
Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru aluat:
• făină, 1-2 kg
• apă, 300 g
• drojdie 50 g
• oțet
• ulei, 200 g
Pentru umplutură:
• 1 kg sfeclă de zahăr dată prin răzătoare,
• 2 cepe
• 100 ml. ulei
• 1 pahar miez de nucă
Preparare:
Aluatul se frământă și se lasă 1,5 ore, după care se prăjește puțin umplutura, apoi se adaugă miezul de nucă. Se face o turtă mare, se pune umplutura și se răsucește sub formă de învârtită. Se coace la temperatură 180 gr. Se servește rece.
• apă, 300 g
• drojdie 50 g
• oțet
• ulei, 200 g
Pentru umplutură:
• 1 kg sfeclă de zahăr dată prin răzătoare,
• 2 cepe
• 100 ml. ulei
• 1 pahar miez de nucă
Preparare:
Aluatul se frământă și se lasă 1,5 ore, după care se prăjește puțin umplutura, apoi se adaugă miezul de nucă. Se face o turtă mare, se pune umplutura și se răsucește sub formă de învârtită. Se coace la temperatură 180 gr. Se servește rece.