Într-un raion cândva fotbalistic de-abia s-au „adunat” patru echipe pentru un ditamai campionat

0
165

Campionatul raionului Soroca la fotbal

Recent a demarat o nouă ediție a Campionatului raionului Soroca la fotbal, la care participă doar…patru echipe, care reprezintă cinci localități dintr-un raion care cândva era considerat unul cu tradiții fotbalistice. Ași vrea să zic că „sunt puțini, dar buni”, dar nu pot face acest lucru or, este de-ajuns să arunci o privire asupra clasamentului ca să înțelegi un lucru simplu – și această competiție este organizată pentru că „trebuie”, dar nu pentru că „se poate”.

Fără îndoială, cele patru formații participante merită aprecieri pozitive și aplauze, dar mă întreb și întreb pe acei, care diriguiesc sportul rege: „Unde sunt echipele din satele Căinarii vechi, Dubna, Cremenciug, Volovița, Tătărăuca Veche, Iarova și altele, care câțiva ani în urmă „puneau osul la bătaie” și erau sarea și piperul campionatului raional? Culmea!, unde este echipa municipiului Soroca, fiindcă nu vreau să cred că în oraș nu s-au găsit 12-15 băieți care să apere culorile orașului de pe Nistru?

În fine, dacă privim atent clasamentul după trei etape devine clar că doar echipa Ocolina/Rublenița nu prea are șanse pentru un loc pe podium, în rest…ceilalți își pot pregăti piepturile pentru a agăța un complt de medalii. Ba mai mult, risc să presupun că fotbaliștii din Vărăncău pot deja să pună șampania la rece, fiindcă doar o minune (care poate veni din partea echipei din Racovăț), poate da peste cap calculele făcute pr hârtie.

Iată și rezultatele tehnice ale primelor trei etape: Etapa 1: VĂRĂNCĂU-RACOVĂȚ: 1-0; BĂDICENI-OCOLINA/RUBLENIȚA: 4-3. Etapa a 2-a: RACOVĂȚ-OCOLINA/RUBLENIȚA: 4-1; VĂRĂNCĂU-BĂDICENI: 12-0. Etapa a 3-a: BĂDICENI-RACOVĂȚ: 0-6; OCOLINA/RUBLENIȚA-VĂRĂNCĂU: 0-6. Clasamentul se prezintă astfel:

Campionatul raionului Soroca la fotbal,  ediția 2023
  Echipa M V E Î M/P Puncte
1.   VĂRĂNCĂU 3 3 0 0 19 – 0 9
2.   RACOVĂȚ 3 2 0 1 10 – 2 6
3.   BĂDICENI 3 1 0 2 4 – 21 3
4.   OCOLINA/RUBLENIȚA 3 0 0 3 4 – 14 0

 

Următoarele etape se vor disputa pe data de 16 iulie: Racovăț-Vărăncău, Ocolina/Rublenița-Bădiceni; 23 iulie: Ocolina/Rublenița-Racovăț, Bădiceni-Vărăncău și 30 iulie: Racovăț-Bădiceni, Vărăncău – Ocolina/Rublenița. (Dan AOLEI)

 


Articolul precedentSoroceanul Sergiu Carauș a făcut parte din echipa de fotbal a Asociației Sportive din Moldova, care a câștigat Campionatul țărilor este-europene și balcanice
Articolul următorSfatul specialistului: Cum intentăm corect un proces de judecată? / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.