INTERVIU. “Priveam primele ziare și ne părea ceva nemaipomenit, fantastic”

0
182

Mâine, 27 septembrie, aveți ocazia să citiți ziarul Observatorul de Nord cu nr. 1000! Primul număr de ziar a apărut acum aproape 21 de ani, la 3 noiembrie 1998, din visul redactorului-șef Victor Cobăsneanu, susținut de familie și oameni apropiați. La scurt timp, în acea adevărată aventură pentru timpurile grele de atunci s-a alăturat și Elena Cobăsneanu, care a devenit în timp una dintre cele mai bune managere de instituție media în Asociația Presei Independente (API) și, suntem siguri, și în țară. Într-un interviu acordat cu prilejul acestei aniversări, i-am provocat pe soții Cobăsneanu să-și amintească de începutul acestei istorii și să ne împărtășească din planurile de viitor.

Tatiana Zabulica: Doamnă Elena, domnule Victor Cobăsneanu, vineri apare ziarul Observatorul de Nord cu nr. 1000. Ce sentiment trăiți în legătura cu acest fapt, dar și în preajma aniversării a 21 de ani ai ziarului?

Elena Cobăsneanu: Pe parcursul anilor ziceam că până la 40 de ani îți faci un nume, după 40 de ani, numele lucrează pentru tine și dezvoltând această afacere gândeam că vom munci mult, vom dezvolta ziarul până la o anumită vârstă și mai departe vom lucra relaxat, liniștit. Însă de vreo cinci ani încoace ne-am dat seama că trebuie să începi totul de la început, învățăm din mers totul și, probabil, asta ne ține în tonus.

Victor Cobăsneanu: Primul sentiment este “incredibil!”, pentru că numai a număra până la 1000 te doare limba, dar să faci 1000 de ziare este foarte greu. Și m-am mai gândit că în astfel de cazuri, când cineva te felicită, spune: “Să ne întâlnim peste 1000!”. Eu nu sunt atât de optimist să cred că există șanse, dar dă Doamne să existe 1100!

Continuarea interviului o găsiți în ediția nr. 35/1000, de vineri, 27 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.