Interese ascunse sau nu? Consiliul Municipal Soroca a decis scoaterea la licitație a clădirii nefinisate a stației de canotaj

0
754

Primăria municipiului Soroca anunța acum două luni că ar putea scoate la vânzare clădirea nefinisată de pe malul Nistrului, cunoscută în oraș și ca stația de canotaj. Aceasta deși se află într-un loc foarte bun, este abandonată de decenii, transformându-se în ultimii ani în toaletă și loc unde se adăpostesc uneori cei fără de casă.

Autoritățile publice locale au invitat cetățenii să participe la consultări publice privind acest proiect de decizie. Deși acest bun ar putea fi pus în calitate de contribuție proprie în cadrul unui proiect cu finanțare extrabugetară, autoritățile locale și unii funcționari au insistat în cadrul consultărilor publice că această construcție trebuie de urgență vândută. De ce oare? Funcționarii au negat că ar fi interese ascunse sau că deja se știe cine va pune mâna pe clădirea, dar au invocat că autoritățile nu vor putea face nimic aici pe motiv că infrastructura subterană nu permite.

Aș putea pune rămășag că cel care va cumpăra bunul va găsi soluții și nu-i va încurca nici infrastructura subterană și nici alte chichițe invocate de funcționarii din birourile primăriei.

Apropo, Observatorul de Nord a creat un sondaj în care întrebam sorocenii ce ar trebui să facă Primăria Soroca cu această clădire, și rezultatele au fost acestea: Să creeze un complex sportiv polivalent pentru cetățeni – 41%, Să creeze un centru pentru recreerea și dezvoltarea tinerilor (cu echipamente în interior și în curte, jocuri, disco, etc) – 39%, Să o vândă (așa cum și-a propus) – 9%, Să creeze un birou turistic de promovare a atracțiilor din Soroca – 6%, Să creeze un Muzeu al Nistrului – 5%.
 
Și totuși la 29 martie în Registrul Actelor Locale a fost publicată decizia de expunere la licitație funciară, prin vânzare-cumpărarea unui bun imobil din str. Petru Rareș, mun. Soroca cu nr. cadastral 7801118.589.
 

Prețul normativ al terenului este suma de 650975 (șase sute cinzeci mii nouă sute
șaptezeci și cinci) lei, valoarea pe piață a terenului conform raportului de evaluare constituie suma de 1108076 (un milion o sută opt mii șaptezeci și șase) lei, iar a construcției nefinisate este de 449490 (patru sute patruzeci și nouă mii patru sute nouă zeci) lei.

Sunt sau nu interese ascunse în acest caz? Cred că vom vedea în câțiva ani.

Articolul precedentÎnainte de a da foc vegetației uscate, gândește – ai mii de lei „în plus” pentru a plăti amenda?
Articolul următorSoroceanul Alexei Taran a fost ales în funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.