Intenționa să treacă frontiera cu permisul de conducere, procurat cu 1300 de Euro

0
36
Un locuitor al satul Cuza Vodă, raionul Cahul, a fost identificat în această dimineață la trecerea frontierei de stat cu permisul de conducere falsificat, informează Poliția de Frontieră. Deși tânărul moldovean s-a prezentat ca pasager al unei mașini de ocazii, comportamentul și declarațiile acestuia au dat de bănuit polițiștilor de frontieră din Cahul, ca ulterior să fie descoperit documentul contrafăcut.
 
În fluxul de călători, prezent pentru formalitățile de ieșire din țară, inspectorul de frontieră a legitimat cetățeanul Republicii Moldova în vârstă de 33 de ani. În cadrul controlului s-a observat un comportament agitat din partea tânărului și nesiguranță în declarațiile acestuia. Ca urmare polițistul de frontieră a luat decizia extinderii verificărilor, cu solicitarea de a prezenta toate documentele deținute. Astfel, în portmoneu a fost găsit un permis de conducere, care ar fi eliberat în 2011 de către autoritățile naționale pentru mai multe categorii. Din primele cercetări s-a constatat că documentul este falsificat, fiind identificate elemente ce nu corespundeau unui act autentic.
 
În declarații cetățeanul a precizat că după mai multe tentative de a obține permisul, prin incapacitate de susținere a examenele, a apelat la ajutorul unui conațional.  Ultimul, contra sumei de 1300 de euro i-a perfectat documentul falsificat. Conform spuselor acestuia documentul urma să-l folosească în Cehia, unde era așteptat la lucru.
 
Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii. Documentul a fost ridicat și transmis către expertiză, iar tânărul și-a întrerupt benevol călătoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.