Insula celebră care oferă câte 15.000 de euro celor care se mută acolo

1
632

Dacă v-ați gândit vreodată să vă mutați pe o insulă însorită, acum aveți această șansă: Sardinia oferă 15.000 de euro celor care doresc să se stabilească acolo, scrie Euronews.

În ciuda acestei imagini paradisiace, insula se confruntă cu o scădere a populației în mediul rural, în condițiile în care tinerii localnici pleacă în străinătate pentru a lucra. Pentru a combate acest exod, guvernul a alocat 45 de milioane de euro ca  grant pentru relocare. Suma este suficientă pentru a acoperi 3.000 de granturi.

Care sunt regulile impuse de acest program

Oferta sună tentant, dar vine și cu câteva condiții. Cei care vor să primească acești bani trebuie să se mute într-o zonă din Sardinia cu populație sub 3.000 de persoane. Banii trebuie folosiți pentru cumpărarea sau renovarea unei locuințe. Grantul nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau al renovării. Totodată, beneficiarii trebuie să locuiască permanent pe noua proprietate și trebuie să se înregistreze ca având rezidența permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

De ce le oferă Sardinia oamenilor bani să se mute acolo? Populația

Italiei îmbătrânește. Media de vârstă a italienilor este de 45,7 ani – o cifră care urmează să crească la 50,7 ani până în 2050. Se estimează că populația totală va scădea cu aproape 20% până în 2070, de la 59,55 milioane la 47,6 milioane în 2070. Problema este deosebit de gravă în zonele rurale ale țării, în special în zone precum Sardinia.

Autoritățile speră că prin această măsură, tinerii vor fi încurajați să rămână în Sardinia sau să se mute pe insulă.


Articolul precedentUna caldă și alta rece: sorocenii câștigă și păstrează poziția de lider, iar echipele din Visoca pierd puncte prețioase
Articolul următorSpanacul, obligatoriu pentru persoanele peste 50 de ani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.