Inspector de poliție, achitat într-un dosar de corupere pasivă și escrocherie

0
749

Un inspector al Secției Poliției Criminale a fost recent chemat în instanță și a recunoscut integral faptele care i-au fost imputate. Potrivit rechizitoriului, acesta a fost acuzat conform Codului Penal pentru fapte de escrocherie și corupere pasivă.

Astfel, s-a demonstrat că în perioada 2011-2017, în calitate de inspector superior, a fost implicat în două incidente distincte. La data de 25 noiembrie 2011, s-a deplasat la domiciliul unui cetățean și sub pretextul investigării unui presupus furt de lemn, folosindu-se de poziția sa în cadrul instituției, l-a convins pe cetățean că este necesară o sumă de 16 000 lei pentru a soluționa cazul pe cale amiabilă. În schimb, inspectorul a primit suma de   1 400 dolari SUA (echivalentul a 16 394 lei conform cursului valutar din noiembrie 2011), pe care a însușit-o personal, cauzând un prejudiciu considerabil victimei.

Ulterior, la altă dată, a pretins și acceptat suma de 1 000 lei de la un alt cetățean, cu scopul de a acoperi un conflict, soldat cu o bătaie, petrecut într-un sat din raionul Florești.

În cadrul procesului judiciar, inspectorul și-a recunoscut vina pentru ambele fapte și a solicitat să fie judecat pe baza probelor existente, fără a aduce probe noi sau a contesta cele administrate în timpul urmăririi penale.

Având în vedere că termenul de prescripție pentru trimiterea în judecată a expirat, instanța a hotărât să-l elibereze pe inculpat de răspunderea penală pentru ambele infracțiuni menționate.


Articolul precedentÎn culisele profesiei: Elevii din Volovița descoperă jurnalismul cu Vadim Șterbate / VIDEO
Articolul următorVox: De Ziua Mondială a Gândirii, adulții se gândesc să stea mai mult cu familia / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.