Inovare și creativitate în educația tehnologică la Liceul Teoretic Pelinia

0
46

Recent, sub coordonarea planului de activitate al Direcției Educației Drochia, a avut loc un seminar teoretico-practic la educația tehnologică cu subiectul: „Elaborarea proiectelor STEAM în cadrul orelor de educație tehnologică”. Gazda acestui seminar a fost – Instituția Publică Liceul Teoretic Pelinia, care a deschis ușile pentru profesorii de educație tehnologică din diverse instituții de învățământ din raion.

Scopurile acestui eveniment au fost bine definite și orientate către evoluția procesului educațional, cum ar fi prezentarea modelelor de integrare a aspectelor din educația tehnologică în proiecte de învățare STEAM și promovarea conținuturilor curriculare din perspectiva experienței avansate a cadrelor didactice.

Seminarul a inclus o serie de prezentări captivante, începând cu comunicarea teoretică susținută de Galina Grumeza, profesaora de educație tehnologică. A urmat prezentarea proiectelor STEAM create de elevi în cadrul modulelor „Designul spațiilor verzi” și „Arta covorului,”. Evenimentul a fost îmbogățit și cu două masterclass-uri de excepție: unul dedicat tehnicilor de țesut, moderat tot de doamna Galina, și altul axat pe tehnici de prelucrare artistică a lemnului, sub îndrumarea profesorului Vitalie Grumeza.

Acest eveniment a reprezentat nu doar o oportunitate de schimb de idei și practici, ci și un pas important în direcția inovării și creativității în educația tehnologică, punând bazele unei abordări moderne și interdisciplinare a procesului de învățare.

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Toate trec, credința rămâne…
Articolul următorPoduri pentru educație: Grădinița Nr. 16 din Soroca în vizită la colegii din Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.