Majoritatea gospodinelor încearcă să vină cu ceva nou pentru cei pe care îi iubesc. Acestea aleg astfel să încerce trucurile deosebite pe care chefii le aduc în prim-plan. Un preparat deosebit și din ce în ce mai iubit este chiar pâinea cu usturoi.
Deși se gătește extrem de ușor, chiar și unele bucătărese cu experiență nu știu să o pună în valoare și să îi ofere echilibru în aromele destul de puternice pe care le are.
Pentru un plus de gust, ai nevoie de puțină maioneză pe care o poți face în casă sau pe care o poți cumpăra de la magazin. Află că pâinea nu va fi uscată dacă o vei unge cu un sos alb pe care de cele mai multe ori îl regăsești alături de preparatele de tip fast-food. Nu uita că pentru acest preparat este nevoie să ai grijă la pașii pe care îi urmezi.
- Ingrediente
Pâine
Usturoi
Unt
Maioneză
Sare
Piper
Verdeață
Cașcaval/parmezan
Mod de preparare
Este important să alegi o pâine de bună calitate, iar pentru aspect este recomandată bagheta, care urmează să fie tăiată în două, pe lung. După ce o tai cu grijă ca să nu se rupă, unge bucata cu unt și bagă totul într-o tavă încăpătoare la cuptor pentru 4 minute la 160 de grade Celsius.
Scoate pâinea și unge toată suprafața cu un strat subțire de maioneză. Bagă din nou tava la aparatul electrocasnic pentru 2 minute și scoate produsul pe care presari cu grijă cașcaval sau parmezan ras cât mai fin. Ulterior, lasă alimentele la cald pentru încă 3-4 minute, iar la final taie în bucăți bagheta și pune pătrunjel sau ierburi de Provence pe partea cu restul ingredientelor.
Aceasta se poate servi alături de o supă cremă de roșii, într-un platou cu diverse mezeluri, brânzeturi, măsline și alte legume tăiate fin, dar și cu o porție delicioasă și proaspătă de spaghete cu sos roșu făcut în casă și cu puțin busuioc. Cu siguranță pofticioșii familiei o să fie încântați de rezultat!
sursa: playtech.ro