Incident revoltător la Voloave, cine are dreptate? / VIDEO

3
1983

La redacție ne-a fost trimisă o secvență video de către o femeie, originară din satul Voloave, în care se vede cum un Mercedes negru era cât pe ce să lovească o persoană. Șoferul are însă altă versiune și spune că de fapt el a fost victima.

Mariana Zabrian, femeia care a trimis secvența video ne-a scris următorul mesaj. “Uitați-vă ce agresivitate. Am rugat să meargă mai încet că e prin sat. Mi-a speriat copii, m-a lovit pe mine, a dat în mama mea. Strașnic ce se întâmplă. Distribuiți, vă rog, să se facă dreptate”.

Secvența de doar patru secunde este prea scurtă pentru a înțelege tot ce s-a întâmplat la fața locului, dar cert este că Mercedesul negru era cât pe ce să calce o femeie în timp ce mergea în spate. L-am contactat și pe șoferul mașinii pentru a afla și versiunea sa.

“La noi pe drumul acela se face reparație și când am mers am făcut oleacă de colb, zice Igor Purici, care se afla la volanul mașinii. Când m-am întors înapoi la vale m-a oprit o femeie cu fiicele ei și m-au numit cu cuvinte urâte. Apoi au lovit cu pumnii și pietrele în mașină. Ei au chemat poliția în sat, dar după asta m-am dus și eu la poliție la Soroca și am depus o plângere împotriva lor fiindcă mi-au deteriorat mașina. Atunci am dat în spate repede ca să nu fărâm mașina fiindcă ele aruncau cu pietre în mine. Nu eram beat, nici drogat cum spune ea”.

Eugenia Molceanov, ofițer de presă al poliției Eugenia Molceanov:
A fost făcută o sesizare la poliție și a fost pornit un material pe cazul dat după ce s-au strâns probele și persoana a fost chemată. Pe 28 septembrie șoferului i-a fost întocmit un proces contravențional conform articolului 241 aliniatul 1. Hotărârea cum va fi atras la răspundere o va lua judecata. 

Pe de altă parte, femeia care ne-a contactat a menționat că șoferul era beat și drogat, iar unul din polițiștii veniți după apelul la 112 era rudă apropiată cu conducătorul auto. 

Captură ecran, postare pe rețelele de socializare

I-am cerut opinia referitor la implicarea poliției în acest caz și lui Eugeniu Strochin, comisar principal, conducătorul Inspectoratului de Poliție Soroca.

“Materialul a fost decontat și remis în instanța de judecată, ne-a confirmat acesta. Șoferului agresiv i-a fost întocmit un proces verbal pentru mers agresiv. El nu era în stare de ebrietate, căci poliția l-a testat. Polițistul, care este rudă cu șoferul, era de serviciu în acea zi, dar el a spus din start că este rudă și a fost solicitat alt polițist care a preluat și gestionat cazul. Să știți că personal nu tolerez cazurile ca polițiștii să se implice și să ajute rudele așa că totul va fi pe dreptate. Noi am cerut ca să i se ridice permisul acelui șofer, dar va decide judecata”.

Vom reveni la subiect după ce judecata va decide cine are dreptate.

Articolul precedentDacă vrei să mergi în România, ar fi bine să știi că…
Articolul următorBNS: Bătrânii de la sate sunt mai săraci decât…bătrânii săraci de la orașe
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

3 COMENTARII

  1. Sunt martori oculari ,care au fost la fata locului si stiu 100% ce a fost defapt . Numai ca din pacate nu le-a dat prin cap la fel ca Doamnele in cauza s-a scoata telefonul sa filmeze ,pentru-ca nu s-au asteptat la asa scenariu , ca va iesi cineva inaintea masinii si vor bate cu pietre si cu ce au nimerit in masina , au adus pagube de zeci de mii . Au iesit cu telefonul in mina si de la bun inceput au filmat , pentru-ca stieau ce plan au .
    De ce au montat video in asa mod ca sa fie de folos insasi lor ?! De la inceput in toate grupurile existente pe faccebook a fost publicat un video de 9 s ,la fel nu era tot ,insa acolo se auzeau cum in gura mare numeau cu cuvinte urite si cum se aud pietrele ce lovesc in masina .
    Au fost criticati ca nici ei nu sunt sfinti ,cit de urit vb in video de oamenii straini , vazind ca se acumuleaza mai mult negativ asupra lor ci nu a soferului au sters tot !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.