Incendiu la Bădiceni: a dat foc la gunoi, dar s-a aprins și casa / GALERIE FOTO

0
1665
Foto: Direcția Situații Excepționale Soroca

Astăzi după masă a avut loc un incendiu la o casă din satul Bădiceni. Pompierii au intervenit și au reușit să stingă focul, din fericire victime nu sunt. Versiunea principală este că acoperișul s-ar fi aprins de la gunoiul din preajma casei, căreia proprietara i-ar fi dat foc.

„Astăzi, 16 martie 2022, la ora 15:50, la Unitatea Salvatori și Pompieri Soroca a parvenit o informație telefonică despre un incendiu a unei case de locuit din satul Bădiceni, raionul Soroca. La locul incendiului s-a deplasat cursa nr.1 cu autospeciala MAN, în componența a 5 persoane. Ajunși la fața locului la 16:10, s-a constatat că acoperișul casei de locuit era cuprins de flăcări, astfel s-au format 2 sectoare de luptă, și la ora 16:39 incendiul a fost lichidat. În urma incendiului, acoperișul din foi de ardezie a fot distrus de flăcări în totalmente, alte careva bunuri ori persoane nu a avut de suferit” informează Direcția Situații Excepționale Soroca.

Pentru prevenirea izbucnirii unor incendii de proporţii, DSE a mun. Soroca atenţionează cetăţenii să nu dea foc vegetaţiei uscate şi resturilor menajere, să dea dovadă de prudenţă maximă atunci când merg la picnic sau fac curăţenie în curţi. Orice scânteie sau muc de ţigară, aruncat la întâmplare, poate deveni cauza unui incendiu. Pentru nerespectarea regulilor antiincendiare, persoana vinovată de producerea unui incendiu poate fi amendată.

În cazul depistării unor focare de incendiu, Direcția Situații Excepționale a mun. Soroca solicită cetăţenilor să anunţe imediat Serviciul unic de urgență la numărul de telefon 112 şi să întreprindă acţiuni de localizare şi stingere a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.