Încă un sorocean a fost răpus de COVID-19

0
267

  Astăzi au fost înregistrate, în urma efectuării a 1483 de teste (dublu mai puțin decât în zilele de lucru), 406 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova, inclusiv un caz în raionul Soroca. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 33.478 cazuri.

  Din numărul total de cazuri, 31 sunt lucrători medicali: medici – 10,  asistenți medicali – 21. Dintre persoanele infectate 575 sunt în stare gravă (dintre care 34 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.323 – stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare. Alte 304 persoane au fost tratate și externate. În total, 23.262 persoane au fost tratate de COVID-19.

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19, numărul total al acestora fiind de 940:

Deces 936: Femeie de 44 ani, din r-nul Glodeni, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 5 august. Comorbidităţi: boală oncologică.

Deces 937: Femeie de 67 ani, din r-nul Sângerei, internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 18 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip. 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, obezitate gr. II-III.

Deces 938: Bărbat de 66 ani, din r-nul Soroca, transferat de la IMSP SR Soroca, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 13 august. Comorbidităţi: diabet zaharat,  hipertensiune arterială gr. III, nefropatie diabetică gr.V.

Deces 939: Femeie de 67 ani, din r-nul Drochia, transferată de la IMSP SR Drochia, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 7 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat depistat primar, obezitate gr. III.

Deces 940: Femeie de 53 ani, din r-nul Criuleni, internată la IMSP SR Criuleni, pe 18 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, obezitate.


Articolul precedentȘi-a tăiat gâtul reparând un gard
Articolul următorRăsfăț pentru câini: nemții vor fi obligați să-I plimbe de două ori pe zi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.