În perioada 15 aprilie – 18 iunie 2021, se va desfășura cel de-al VII-lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în domeniul agroindustrial are a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial.

0
40
   În perioada 15 aprilie – 18 iunie 2021, se va desfășura cel de-al VII-lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial.
   În acest context, subvențiile în avans, sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor iniția o activitate economică în sectorul agroalimentar. Cererile de solicitare a subvențiilor în avans pot fi depuse de tinerii, femeile fermier și migranții reveniți, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritizate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
    Direcția agricultură și alimentație a Consiliului Raional Soroca vă oferă consultații ce țin de măsurile de sprijin și actele necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor. Cererile vor fi examinate de AIPA, conform procedurilor Regulamentului (Hotărârea Guvernului nr. 507/2018), iar evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, va fi realizată de Comisia de evaluare și selecție. De menționat că suportul statului constituie 65 % din valoarea proiectului ce nu va depăși 1 milion de lei.
   Plățile vor fi efectuate în două tranșe:
I Tranșă – 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor co-finanţării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;
II Tranșă – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.
SURSA: Consiliul Raional Soroca
Articolul precedentFosta Bancă Agrară „Albina”, actuala Casă de Cultură din Cosăuți – un monument istoric și arhitectural
Articolul următorRomânia a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. RM se regăsește printre ele.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.