În anul 2021, angajații din sănătate vor primi despăgubiri de 16.000 lei dacă se vor contamina până la sfârșitul anului 2020

0
340

Proiectul de lege cu privire la plata, în anul 2021, a compensației de 16.000 lei angajaților din sănătate contaminați cu COVID – 19 a fost adoptat ieri, la ședința legislativului. Acesta prevede că vor putea primi despăgubiri acei angajați din sănătate care se contaminează cu COVID-19, până la sfârșitul anului 2020. Proiectul prevede, de asemenea, scutirea angajatorilor de plata impozitului pe venit la testarea angajaților în scopul depistării virusului SARS-CoV-2.

Parlamentul a acceptat o propunere a Guvernului și a modificat sursa din care se face plata compensației pentru lucrătorii din domeniul sănătății. Dacă anterior fondurile în acest scop erau alocate din fondul de intervenție, acum banii vor fi plătiți din Fondul de rezervă al Guvernului.

Apropo, despăgubiri în valoare de 16.000 lei au primit, anul acesta, 5258 de persoane, iar în acest scop au fost alocate 84.000.000 lei. Urmează ca alte 1652 persoane să mai primească alocații în sumă de 26.000.000 lei.

Și totuși, apare o întrebare – cum și ce compensații vor primi acei angajați din medicină, care se vor infecta începând cu 1 ianuarie 2021? Autoritățile zic că despăgubirile vor fi prevăzute în Legea Bugetului de Stat pentru anul viitor.

 

Articolul precedentMETEO : Astăzi ar putea să cadă primii fulgi …
Articolul următorCoțofana de pe gard nu are astâmpăr — se vrea „pri dele”
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.