Împreună îi putem salva viața lui Marcus

0
878

Familia Ciubotari din satul Floriceni, comuna Căinarii Vechi, raionul Soroca, luptă împreună cu unul din trei copii ai săi cu o boală incurabilă. Marcus suferă de o formă gravă de cancer. Această boală progresează foarte rapid, într-un timp foarte scurt deja i-au fost afectați ochii, vorbirea și mersul. Pentru ca el să se poată bucura de o copilărie frumoasă și să continue să trăiască are nevoie de o sumă destul de mare de bani, aproximativ 60 000 euro.

Tragedia familiei a început în luna august. La finele lunii băiețelul suferea de cefalee. Într-un timp foarte scurt micul Marcus a pierdut controlul asupra corpului și a început des să vomite. Părinții nu au așteptat o clipă, au mers îndată la doctorul de familie din comuna Căinari Vechi. Acolo, medicul i-a îndreptat la Chișinău, la Centrul Mamei și Copilului. Părea că în sfârșit părinții vor primi vești bune și Marcus se va putea întoarce sănătos acasă, însă la Chișinău părinții urmau să afle cel mai dureros, diagnoza. Băiețelul în vârstă de cinci ani, în urma rezultatelor rezonanței magnetice, a primit diagnoza cancer cerebral medulloblastom. Conform diagnozei micul Marcus a fost transferat la Institutul Oncologic. Medicii le-au oferit părinților vestea tristă, că băiețelul lor are puține șanse la viață. Atunci tatăl copilului a căutat ajutor peste hotarele țării, și a găsit o clinică în Turcia, în care Marcus ar putea fi vindecat doar dacă îl ajutăm noi, oamenii de bună credință.

“Ei sunt o familie din cinci membri, nu au cele mai bune condiții de trai și nici nu sunt înstăriți. Ambii soți nu activează, sunt șomeri și pentru ei această sumă de bani este enormă și imposibil de adunat de sine stătător. Micuțul Marc are deja o săptămână de când e plecat cu tatăl său în Turcia. Acolo i s-au efectuat toate analizele, deja este spitalizat și la 18 noiembrie, urmează să primească prima doză de chimioterapie”, ne spune nănașa de cununie a părinților, Vera Pavlic.

Această boală grea îi provoacă lui Marcus multă durere. Dintr-un copil vesel și jucăuș a ajuns să nu mai poată nici să se deplaseze. “Acum el se simte bine doar când stă în pat, a devenit trist și foarte neputincios”, zice tatăl, Mihai Ciubotari.

Venim cu o rugăminte pentru toți oamenii cu suflete minunate să-l ajutăm pe Marcus. În prezent din 62 150 euro au fost adunate deja peste 40% la sută, adică 25 822 euro. Fiecare dintre noi îi poate oferi acestui copil o șansă la viață. Anume de noi, oamenii, depinde viitorul lui Marcus. Pentru a dona puteți accesa linkul: www.caritate.md/donations/din-inima-pentru-marcus-ciubotari

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.