Imiți postul și-ți reduci vârsta biologică cu aproape 3 ani

0
466

Un nou studiu arată că urmarea unei diete care imită postul timp de cinci zile pe lună pare să reducă vârsta biologică a oamenilor în medie cu doi ani și jumătate. Dieta care imită postul (FMD), dezvoltată de laboratorul cercetătorului Valter Longo de la Școala de Gerontologie USC Lenard Davis, este menită să imite efectele postului cu apă, oferind în același timp nutrienți necesari, informează DIGI24.

Postul cu apă presupune doar consumul de apă timp de 24-72 de ore. Postul nu este recomandat pentru toată lumea, dar studiile arată că ar putea avea beneficii pentru sănătate, precum reducerea riscului apariției unor tipuri de cancer, a diabetului de tip II și a bolilor cardiovasculare. Ținerea postului și limitarea caloriilor induce autofagia, procesul prin care corpul curăță celulele îmbătrânite și deteriorate ca să facă loc altor celule. Procesul este declanșat de stresul celular sau atunci când celulele sunt private de nutrienți și scade natural odată cu vârsta, ceea ce înseamnă că joacă un rol important în încetinirea îmbătrânirii, potrivit Clevland Clinic.

În acest studiu, aproximativ o jumătate dintre cei 100 de participanți au urmat FMD cinci zile pe lună timp de trei luni, în timp ce în celelalte 25 de zile urmau dieta lor normală. Celălalt grup a mâncat normal. Participanții au avut vârste cuprinse între 18 și 70 de ani. Testele de sânge și RMN-urile au arătat că cei din grupul FMD era mai puțini expuși la riscul de a face diabet și aveau niveluri mai scăzute de grăsime abdominală și la nivelul ficatului, ceea ce înseamnă că erau mai protejați în fața bolilor ficatului, bolilor cardiovasculare și diabetului. Rezultatele au arătat și că sistemul lor imunitar era mai întinerit. Acești factori pot fi folosiți pentru a măsura vârsta biologică a unei persoane.

Citește articolul integral pe DIGI24.


Articolul precedentCum scapi definitiv de mirosul de țigară din apartament. Pașii pe care trebuie să-i urmezi
Articolul următorMeteo, 3 martie 2024: zi cu puțin soare și valori termice specifice perioadei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.