Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.
Ingrediente:
• 500 g. cartofi
• 1 iepure
• 8 linguri de ulei
• 4 usturoi cu coaja
• piper
• sare
• condimente
• 2 linguri de unt
Preparare:
Amestecăm bine două linguri de ulei, piperul, usturoiul, sarea, condimentele și ungem iepurele, îl punem în tavă și acoperim cu foaie de aluminiu. Cartofii îi tăiem în patru și îi amestecăm cu restul de ulei, unt, piper și sare. Acoperim tava și punem la cuptor; după 40 de minute dăm la o parte foile și mai lăsăm până se rumenește bine.