Iași și Soroca, împreună la restaurarea bisericilor / VIDEO

0
705

Astăzi la Biserica „Sfântul Dimitrie” din Soroca, a avut loc lansarea proiectului „Conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric în zona transfrontalieră Iași și Soroca” 1HARD / 2.1 / 88”, finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul prevede schimbarea acoperișului bisericii din cartierul Bujorăuca, restaurarea bisericii „Sfinții Teodori” din Iași, și o serie de activități culturale menite să reunească ambele maluri ale Prutului.

Proiectul urmează să fie implementat de Parohia „Sfinţii Teodori” Iași și Biserica „Sfântul Dimitrie” din Soroca, în parteneriat cu Asociaţia Obștească „Soarta” din Soroca și Fundaţia „Solidaritate și Speranţă” de la Iași. Proiectul finanțat de Uniunea Europeană face parte din cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, fiind susținut prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat (IEVP).

Acest proiect urmărește restaurarea și conservarea stării actuale a obiectivelor patrimoniului cultural, devenind simboluri ale orașelor, acestea fiind ameninţate de degradare și posibile catastrofe naturale. Pentru a preveni daunele ireversibile, sunt necesare intervenţii în restaurare, reabilitare și consolidare, anunță organizatorii.

Transmisiune realizată în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.