“Iarna, dacă ninge, nu pot intra nici cu tancul…”

0
59

La noi a parvenit un mesaj de la Victoria Melnic, în privinţa unui drum din satul Parcani. Femeia ne-a scris revoltată că, “dacă tot aţi scris câte ceva de satul Parcani, satul meu de baştină, v-aş ruga să faceţi un reportaj despre drumurile din satul Parcani.

În această mahala locuiesc doua bătrânele, două profesoare, una este mama mea, Anastasia Boldescu, şi a doua Nina Postolache. Pentru ca să ajung la mama acasă, trebuie să fac înconjurul întregului sat sau să merg pe dealuri, drumul este deteriorat straşnic. Iarna, dacă ninge, nu pot intra nici cu tancul, vara după ploi s-au săpat râpi şi iarăşi nu este posibil. Eu cred că s-ar putea măcar o dată în an să meargă pe acest drum un tractor cu lopata şi să-l îndrepte, să fie curăţaţi copacii. Dacă se vrea – se face!!! Haideţi cumva împreună să încercăm să schimbăm nişte lucruri ca să poată să meargă mama şi diriginta mea la biserică, la magazin etc. Poate vă este în puteri să mediatizaţi şi să ne ajutaţi!”.

I-am comunicat primarului comunei Parcani despre mesaj şi l-am întrebat ce se poate face în acest caz. “Dat fiind faptul că pe lângă aceste două bătrâne locuiesc şi eu pe acest drum, cunosc foarte bine problema. Este un drum problematic, în ultimul timp acest drum nu se practica din motiv că multe case au devenit pustii. Dacă din direcţia est este problematic, dinspre vest drumul este pietruit şi reparat, aşa că ai acces cu orice transport. Doamna spune că trebuie să înconjoare întregul satul sau să meargă pe dealuri, dar drumul nu este pe deal, ci pe marginea satului, iar noi am reparat şi acolo. Noi preconizăm ca acest drum să fie adus la o stare în care să putem circula pe el. Dar în legătură cu acest drum am vrut să-i educ pe cetăţeni oleacă, eu i-am rugat să cureţe crengile copacilor care cresc lângă gard la ei şi ajung în drum. Aceste crengi încurcă la autogreder să profileze drumul. Nimeni nu vrea să cureţe copacii. Am o brigadă şi voi fi nevoit să pun muncitorii să cureţe pentru ca să poată circula autogrederul şi să îndrepte drumul. Voi merge la măsuri mai radicale, conform regulamentelor interne, vor fi chiar şi amendate unele persoane, dar toate drumurile din sat, inclusiv şi acesta, vor fi reparate şi se vor afla într-o stare în care să fie posibil de circulat”.

Nouă nu ne rămâne decât să adăugăm: vom trăi şi vom vedea!

Articolul precedentFemeile din Rublenița pun umărul la dezvoltarea comunităţii
Articolul următorFotografia Zilei: Continuă asfaltarea străzilor secundare din orașul Soroca
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.