Guvernul susține ratificarea acordului cu România pentru recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

0
34

 Documentul stabilește modalitățile de recunoaștere a tipurilor actelor de studii la toate nivelurile de învățământ, începând cu învățământul general și terminând cu titlurile științifice și științifico-didactice, transmite Știri.md cu referire la IPN.

 Totodată, va facilita mobilitatea academică și profesională a cetățenilor din ambele state, dar și recunoașterea pe plan internațional a actelor de studii obținute în Republica Moldova. Acordul stabilește și reglementări pentru recunoașterea reciprocă a actelor de studii obținute până la aderarea Republicii Moldova la Procesul de la Bologna.

  Astfel, vor fi recunoscute și echivalate actele de studii eliberate după absolvirea unei instituții de învățământ general cu durata studiilor de 10 sau 11 ani, cum era până la introducerea învățământului liceal de 12 ani.

Acordul a fost semnat la București la 23 noiembrie și urmează să treacă procedura de ratificare în Parlament pentru a intra în vigoare.


Articolul precedentLT „Constantin Stere” este în TOP-ul liceelor cu cele mai bune rezultate obținute în anul 2021!
Articolul următorColinde de la Balinți la Concursul „Colindul și Cântecul de stea – rădăcini și tradiții” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.