Guvernul nu vrea ca oraşul Soroca să aibă statut de municipiu

0
38

Cabinetul de miniștri a avizat negativ inițiativa legislativă a PCRM privind atribuirea statutului de municipiu orașelor Cahul, Edineț, Hîncești, Orhei, Soroca și Ungheni, transmite noi.md.

Decizia a fost luată la ședința de miercuri a executivului. Potrivit ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, obiectivul autorilor de a impulsiona dezvoltarea social-economică a acestor localități nu poate fi atins în modul propus. Ministrul a mai precizat că realizarea prevederilor proiectului implică cheltuieli financiare suplimentare, lucru care nu a fost luat în calcul de către autori. Pe lîngă atribuirea statutului de municipiu unor orașe, deputații comuniști au mai propus ierarhizarea localităților urbane pe ranguri, în funcție de nivelul de dotare. Rangul 0 urmează a fi atribuit orașului Chișinău, rangul I – municipiilor Bălți și Tiraspol, rangul II – orașului Cahul, Comrat etc. Reprezentanții Guvernului au mai precizat că autoritățile pregătesc o nouă abordare asupra organizării administrativ-teritoriale.

Precizăm că un proiect de lege similar cu cel al deputaților comuniști a fost anterior înaintat de PLDM și votat în prima lectură de Parlament.

INFO OdN

 

Articolul precedent“Cu noi este Dumnezeu” la a XX-a ediţie
Articolul următorCum (în sport, dar nu în politică) buturuga mica răstoarnă carul mare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.